سوختن ترانزیستورهای قدرت سوئیچ در منبع تغذیه سوئیچینگ
پاور سوئیچینگ به منابع تغذیه ای گفته می شود که جهت کاهش و یا افزایش ولتاژ و جریان بکار برده می شود. و در آنها برای کاهش و یا افزایش ولتاژ از روشن و خاموش کردن با سرعت بالای جریان بهره می برند. و این کلید زنی بر عهده مدار نوسان ساز و ترانزیستورهای سوئیچ قدرت می باشد. در ادامه با معرفی علت سوختن ترانزیستورهای قدرت سوئیچ در منبع تغذیه سوئیچینگ با ما همراه باشید.
علت سوختن ترانزیستورهای قدرت سوئیچ در منبع تغذیه سوئیچینگ
قلب منبع تغذیه سوئیچینگ را ترانزیستورهای سوئیچ تشکیل می دهند. ترانزیستورهای پاور معمولا از نوع ماسفت N کانال می باشند. که از سرعت سوئیچ بالای برخوردار می باشند. حداکثر فشار جریانی مدار بر روی آنها وارد می شود از این رو آسیب پذیر ترین قسمت منبع تغذیه ، ترانزیستور های سوئیچ آن می باشند و در برابر مواردی که در ادامه به آنها می پردازیم آسیب پذیراند.
مواردی که سبب سوختن ترانزیستور سوئیچ در منبع تغذیه سویچینگ می شوند
- نامرغوب بودن جنس ترانزیستور
- خشک شدن خمیر سیلیکون بین ترانزیستور و هیتسینگ
- اتصال کوتاه دو سیم خروجی منبع تغذیه (برخورد ۲ سیم خروجی منبع با همم)
- جریان کشی حداکثری برای مدت طولانی از تغذیه
- خرابی نوسان ساز مدار
- خرابی خازن های الکترولیتی بخش ورودی مدار
- خرابی و نشتی خازنهای الکترولیت قسمت خروجی که سبب افت ولتاژ در قسمت خروجی نیز می شود.
نحوه تست ترانزیستور های سوئیچ در منبع تغذیه سوئیچینگ
تست آنها همانند ترانزیستورهای معمولی می باشد . برای تست باید آن را از مدار خارج کنید. و بدلیل اینکه سوختن آنها در اکثر مواقع سبب اتصال کوتاه بین دو پایه آن می شود. مولتی متر را بر روی حالت بوق قرار دهید و پایه ها را دو به دو تست کنید در صورتی که صدای بوق شنیده شد ترانزیستور سوخته و باید تعویض شود. همین کار را می توان در حالت تست دیود نیز مشاهد کرد.
نکته مهم :
معمولا با سوختن ترانزیستور های سوئیچ در اثر ایجاد اتصال کوتاه در مدار قسمتهای قبل از آن نیز آسیب می بینند و باید پل دیود ، فیوز ورودی و … چک شود.
1 دیدگاه دربارهٔ «سوختن ترانزیستورهای قدرت سوئیچ در منبع تغذیه سوئیچینگ»
سلام علت های سوختن ایسی تغذیه یا ماسفت را میخوام بدونم ممنون میشم جواب بدین